Roelof KleinJan

Algemeen Directeur, Evers Agro B.V.
linkedin-icon

Biografie

Evers Agro

Roelof KleinJan is geboren en getogen op een gemengd agrarisch bedrijf. Na zijn studie Internationale Agrarische Handel heeft hij vier jaar als productmanager gewerkt bij Vicon in Nieuw Vennep en was hij verantwoordelijk voor de kunstmeststrooiers. In 1994 is Roelof met een studiegenoot gestart met Kader, bureau voor kwaliteitszorg. Deze organisatie is actief op het gebied van kwaliteit, arbeidsveiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging. Kader heeft inmiddels 125 medewerkers en is sterk groeiend. Kader heeft drie business units met certificeringsbegeleiding, projectveiligheidsmanagement en veiligheidskundige opleidingen.

In 2017 heeft Roelof een universitaire bedrijfskundige master succesvol afgerond.

Naast zijn directietaak bij Kader heeft Roelof in 2017 Evers Agro overgenomen. Evers Agro is actief als producent van landbouwmachines en heeft eigen engineering en productie in Almelo.

Bij de overname had Roelof vier grote uitdagingen:

  1. Hoe optimaliseer ik de productie.
  2. Hoe krijg ik de juiste management informatie.
  3. Hoe krijgen we product management beter georganiseerd.
  4. Hoe stimuleren we onze verkoop.

Inmiddels zijn er bij Evers grote stappen gezet. Het enigineeringsteam is gegroeid naar 5 medewerkers die werken met Solid Edge en sinds najaar 2018 tevens met PDM systeem Teamcenter. Qua verkoop en marketing zijn diverse stappen gezet. Er is vanuit Ridder een management dashboard ontwikkeld. Voor de organisatie is het ISO certificaat behaald en een start gemaakt met Lean en 5S.

Alles sessies van Roelof KleinJan

PLM in the boardroom: de rol van stuklijsten

10 okt 2019
11:00 - 12:00
Thought Leadership

Productinnovatie van landbouwmachines.

10 okt 2019
13:00 - 13:30
Tought Leadership